SL
EN

Avteh d.o.o. > Reference > Priranske soline

PIRANSKE SOLINE

Naročnik: SOLINE Pridelava soli d.o.o.
Leto izdelave: 2011
Opis:

Izvedli smo celotno tehnološko linijo za sušenje, mletje, sejanje in pakiranje pridelane soli. V okviru tehnologije za predelavo soli smo uporabili sodobne sisteme za procesno vodenje, upravljanje in vizualizacijo. Celoten sistem pa smo nadgradili s sodobnim poslovno informacijskim sistemom za analize in generiranje poročil IntraCon.

Linija se krmili s krmilniki podjetij GE Intelligent Platforms in Schneider Electric. Večji in pomembnejši motorji so krmiljeni preko frekvenčnih pretvornikov proizvajalcev Vacon in Allen Bradley. Celotna programska struktura ima več kot 250 signalov, več kot 7000 algoritemskih točk in teče na GE Intelligent Platforms Proficy Machine edition. Vizualizacijski SCADA sistem teče preko programa GE Intelligent Platforms Cimplicity. Implementirane so bile številne digitalne kot tudi analogne meritve nivojev, pretokov, teže,… Nivojske meritve opravljajo sonde proizvajalca Nivelco.

Za lažje spremljanje stanja proizvodnje, stanja zalog in poteka procesov smo jim vgradili tudi DSC videonadzorni sistem.

Izvedena dela: Vodenje projekta
Elektrifikacija
Razvoj programske logike
Izdelava nadzornega sistema (SCADA)
Integracija sistema IntraCon
Vzpostavitev videonadzornega sistema
Izdelava dokumentacije
Izdelava elektro omar