SL
EN

Avteh d.o.o. > O Podjetju > Razvojni projekti

Razvojni projekti

Naziv projekta: Univerzalni sistem za merjenje in nadzor količin snovi (UNIsist)

V zadnjih 24 mesecih smo z predvsem z lastnimi razvojnimi močmi in ob delni pomoči zunanjih izvajalcev uspeli razviti več različnih izdelkov oziroma sistemov na področju merjenja količin.

Namen projekta je bil, da se na temeljih obstoječega lastnega sistema za merjenje in nadzor količin naftnih derivatov na bencinskih servisih razvije nov univerzalen sistem za merjenje in nadzor količin različnih snovi - UNIsist, s katerim bi postali pionirji odprtih / univerzalnih merilno-nadzornih sistemov.

Cilj projekta je bil razvoj novega produkta oziroma ustreznega poslovnega modela, ki bo skladen s sodobnimi tehnološkimi trendi za merjenje in nadzor količin snovi ter trenutnimi reguliranimi okoljskimi standardi.

Rezultati projekta so doprinesli k temu, da bodo produkti podjetja Avteh v prihodnje - neprimerno lažje povezljivi s ključnimi oziroma izbranimi tehnologijami na področju delovanja podjetja, kot doslej.

Predvsem smo se posvetili razvoju visoko funkcionalnega tiskanega vezja z možnostjo interoperabilnosti različnih merilnih sistemov (Uniplat) ter programskega sistema (Unisist), ki bi še povečal zmožnosti na področju kombiniranja različnih merilno regulacijskih sistemov v k uporabniku obrnjeno rešitev.

V razvojni projekt je bilo vloženega ogromno znanja, truda in časa, saj smo kot podjetje z le nekaj več kot 10 zaposlenimi, morali vključiti več kot polovico vseh sodelavcev, da smo razvojni projekt pripeljali od idejne zasnove do končnega izdelka, ki bo prinesel nove možnosti in nov elan na področju merilno-nadzornih sistemov.

Tekom teh zadnjih 24 mesecev smo z našo ekipo strokovnjakov in sodelavcev, ob pomoči zunanjih partnerjev ter vsestranski podpori ekipe na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo uspeli pripeljati do zaključka zadane razvojne naloge. Vsem sodelavcem in partnerjem, predvsem Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo se iskreno zahvaljujemo za vložen trud, inovativne zamisli in podporo ob delu na tem razvojnem projektu.

UNIplat testno okolje
Slika: Izgled testnega okolja UNIplat


Preberi več..

Vrednost celotnega projekta znaša 381.540,00 EUR, naložbo pa sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, in sicer v vrednosti 152.414,99 EUR (www.eu-skladi.si).

Logo

Logo

EU